Målgruppe
Private, tiltakshaver, organisasjoner og andre myndigheter

Prisoversikt
Prisoversikt over byggesak og private reguleringsplaner finner du her


Prisoversikt over salg av FKB-data kan regnes ut ved hjelp av priskalkulator på statens kartverk sin hjemmeside. Priskalkulator finner du her 

Samarbeidspartnere
Offentlige organer og andre interesserte skal varsles med brev når planarbeidet settes i gang. Det samme gjelder registrerte grunneiere og festere og så vidt mulig andre rettighetshavere i planområdet.

Lover og retningslinjer
Plan- og bygningsloven
Kulturminneloven
Forskrift om konsekvensutredning
Kart- og planforskriften

Praktiske opplysninger
Veiledning - hvordan få utført eller motta tjenesten
Før en starter opp med planarbeid for et område må en kontakte kommunen. I oppstartsmøtet kan forslagstiller presentere sine planer samtidig som kommunen kan belyse de ulike problemstillinger og føringer ved en eventuell reguleringsplan.

Forslagsstiller skal kunngjøre oppstart av planarbeidet i minst en avis som er alminnelig lest på stedet og gjennom elektroniske medier. Når planutkastet er utarbeidet i samsvar med kommunens krav, oversendes det til kommunen. Kommunen overtar saken når planforslaget er vedtatt sendt på høring.

Saksbehandlingstid
Kommunen skal ta stilling til om planen skal legges ut til offentlig ettersyn eller avvises innen tolv uker etter at forslaget er mottatt. Avvik kan forekomme som følge av arbeidsmengde, ferieavvikling osv. Dersom kommunen trenger mer tid enn det som er oppgitt, bør det bli gitt tilbakemelding til søker om dette innen de oppgitte fristene.

Klagerett
Plan- og bygningsloven. Klager på enkeltvedtak behandles i hht forvaltningslovens generelle regler og de spesielle regler i plan- og bygningsloven. Hvis planen blir avvist selv om den er i tråd med kommuneplanen eller områderegulering, kan du kreve å få den lagt frem for kommunestyret.