Tirsdag 16.september kan det atter en gang slås fast at vårt demokratiske system har gitt oss nye politikere til å styre oss i de kommende fire år. Noen fortsetter, men flertallet av de 17 er nye i kommunestyret. På en slik ettervalgdag er det noen glade og noen skuffende politikere å se. Noen hat fått velgernes tillit, mens andre må slikke sine politiske sår. Slik er demokratiet, det er velgerne som sjøl skal peke ut de som skal få tillit og makt.
Og selv om valgdeltakelsen var langt under det ønskelige her i Storfjord, er det likevel godt å se at det var en ørliten økning i valgdeltakelsen. Også til fylkestingsvalget var deltakelsen etter forventninger ikke ille. Men selvfølgelig hadde det vært hyggeligere om enda flere hadde funnet det riktig å bidra med sin stemme.

Ny rådmann tiltrer den 1.oktober, og det nye kommunestyret overtar i løpet av samme måned.
I skrivende stund vites selvfølgelig ingenting om hvem som skal bekle hvilke politiske posisjoner. Etter å ha vært med mer eller mindre aktivt siden midten av 70-tallet kjennes det slett ikke ille å vite at det nå er andre som skal legge kabalene for det politiske landskapet i Storfjord. Hvem det enn blir i formannskap, ordførerstol eller styrer, vet jeg at det vil være mennesker med ekte og oppriktig interesse for vårt lokalsamfunn og innbyggernes ve og vel. De vil ofre av sin dag og fritid til å arbeide for vårt felles beste, og for at vi fortsatt skal trives her i Storfjord.

Mvh
Hans Strandvoll