Så var påsken over for denne gang òg. En underlig påske værmessig - varmt som mange julidager og grønt på de mest optimistiske trærne. Avtining og vann i bekker og elver, og forhåpentligvis i de mange vannmagasiner som skal gi oss billig strøm til neste vinter. Ja, for det var jo mangelen på vann som drev prisene i været? Det smule salg til utlandet til høye priser på sensommer og høst hadde nok ingenting med prisene her til lands å gjøre?
Pytt, pytt. Troms fylkeskommune og Tromsø kommune trenger jo penger, og fylkesordføreren sier at det vi betaler inn på strømregninga får vi igjen når vi kjører på fylkesveiene. Heldigvis er strømleveransene fra TK av bedre kvalitet enn fylkesveiene, og helt uten sesongmessige svingninger. Og helt alvorlig må det sies at TK ikke havnet blant verstingene når vinteren skal ses under ett. Så lenge fylkeskommunen og Tromsø kommune er eiere skal jeg heller ikke synes stort om at selskapet betaler noen tiltalls millioner i utbytte. Begge disse sørger for at pengene kommer innbyggerne til gode, i en eller annen form.
Alle vi som lærte oss å spare litt på strømmen og stoppe unødig forbruk har også et pluss å føre inn i totalregnskapet. Det var mulig å redusere forbruket med 10 - 15 % uten at det kunne merkes i det hele tatt. Og jeg som trodde at jeg sparte på forbruket fra før!
Måtte våren fortsette like fint som den startet opp!

Hans Strandvoll