Mange av de helt ledige er nyregistrerte (dvs var ikke med forrige måned!) Kjønnsfordelingen viser 6 kvinner og 24 menn.

 

Bruttoledighet:

Det er nå 18 personer som deltar i ordinære arbeidsmarkedstiltak (lønnstilskudd,  arbeidspraksis og opplæring). Totalt er 48 arbeidssøkere uten ordinært arbeid (summen av antall helt ledige og personer på ordinære tiltak) og bruttoledigheten utgjør dermed 5 % av arbeidsstyrken.

 

Ungdom/langtidsledige/permitterte:

Det er registrert 13 helt ledige under 30 år.

Videre har vi ikke registrert  langtidsledige og 4 av de helt ledige er permitterte.

 

Personer med nedsatt arbeidsevne:

Det er registrert 75 personer med nedsatt arbeidsevne; de fleste mottar arbeidsavklaringspenger og deltar i ulike tiltak. Også Lyngsalpan Vekst- deltakere på Oteren inngår i denne gruppa.

 

Oppsummering/kommentar:

Arbeidsledigheten er nå på 3,1%. (I Norge er ledigheten nå 2,6% og i Troms 2,4%) og er litt i overkant av det vi har vært vant til på denne tida av året. Det er først og fremst en økning i aldersgruppen 20-24 år. Gledelig derimot er fraværet av langtidsledige! Ellers virker arbeidsmarkedet stabilt for øyeblikket, noe permittering men det er vanlig på denne årstid. Kampen om sommerjobbene har nå startet.

Stadig flere arbeidsgivere registrerer ledige stillinger selv på nav.no og finner ledigmeldt arbeidskraft i NAVs database over arbeidssøkere. Ta gjerne kontakt dersom det ønskes bistand.

Arbeidsgivere som ønsker nærmere orientering om NAV kan kontakte NAV Storfjord.

 

NAV Storfjord
Leen Berger